Livsmedel

Du som konsument ska inte bli sjuk eller lurad av den mat som inhandlas i butik eller serveras på restaurang. Därför är det viktigt att de livsmedel som tillhandahålls till konsumenterna är säkra och håller lovad kvalitet. Det är livsmedelsföretagarens ansvar att se till att följa de regler som finns i livsmedelslagstiftningen. Miljö- och hälsoskyddskontorets livsmedelskontroll syftar till att säkerställa att livsmedelsföretagarna fullgör sina skyldigheter enligt lagen och tillhandahåller säkra livsmedel. Kommunens livsmedelsinspektörer bedriver kontroll på bland annat restauranger, caféer, butiker, skolkök, grossister och distributörer.

Om du inte hittar svar på dina frågor här så finns det mycket att läsa på Livsmedelsverkets hemsida (se länk). Du är också välkommen att ringa oss på miljö- och hälsoskyddskontoret, telefon 08-124 571 00.

Är du företagare inom livsmedelsbranschen?

Under Näringsliv och arbete hittar du mer information om att starta och driva livsmedelsverksamhet.