2019-07-01 Uppleva och göra

Årets sommarjobb är igång på Idélabbet!

Sex unga sommarjobbare

I september förra året öppnade Idélabbet med syfte att möjliggöra och underlätta för föreningar, nätverk och privatpersoner att arrangera aktiviteter och driva projekt som kommer samhället till gagn. Idélabbets målgrupp är personer i alla åldrar men i och med att verksamheten också tagit över det som tidigare var Aktivitetsbyråns uppdrag – att möjliggöra för ungas delaktighet och engagemang – är det en extra prioriterad grupp för oss.

Därför känns det extra roligt att vi förra veckan välkomnade åtta ungdomar som under tre veckor ska sommarjobba hos. Deras uppdrag är att planera och ta fram projektplaner för ungdomsaktiviteter som ska äga rum på Idélabbet i höst. Just nu pågår en intensiv tankeverkstad och fyra olika projektidéer är inne i planeringsfasen. Dessutom har vi hunnit med att besöka Västerås stad för att inspireras av hur de jobbar med ungdomsinflytande, samt haft en produktiv workshop om hur kommunen bör arbeta med digitalisering för att möta framtidens behov och utmaningar. Vi är övertygade om att kommunens unga har de bästa idéerna om vad andra unga vill göra på sin fritid och att de under dessa tre veckor kommer bidra med viktiga insikter till vår verksamhet.

Är du själv ung och sugen på att hitta på något kul i höst? Håll utkik efter inbjudan till höstens aktiviteter eller kontakta oss om du är intresserad av att arrangera en egen aktivitet!

Följ gärna Idélabbet på Facebook, Instagram och på www.ekero.se/idelabbet för mer information och uppdateringar!