2017-03-06 Uppleva och göra | Bygga, bo och miljö | Info

Var med och håll Ekerö rent i vår!

Logo Håll Sverige Rent

Varje vår deltar Ekerö kommun i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning, som förra året bytte namn till Vi Håller Rent. Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp – både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej. År 2016 deltog 767 782 hjältar runt om i landet! I vår kommun deltog inte mindre än 31 förskolor och skolor, samt en förening och ett par privatpersoner.  Detta innebär inte mindre än 3 284 skräpplockare i vår kommun!

Den 15 februari öppnade anmälningen till Vi Håller Rent! Anmäl er på www.hsr.se/vihallerrent där ni också finner mer information och pedagogiskt material. Alla anmälda deltagare får kostnadsfritt Håll Sverige Rents skräpplockarmaterial bestående av sopsäckar, soppåsar och skräpspel. I Ekerö kommun kan anmälda deltagare hämta materialet på kontorsservice i kommunhuset from fredag vecka 16.  Om ni inte har passerkort kan ni anmäla er i receptionen och fråga efter Eva Landberg. Kontorsservice har öppet vardagar kl. 8:00 – 15:30.

Plocka skräp i ert närområde eller på ett ställe som betyder något särskilt för er. Tänk på säkerheten! Håll er borta från vägarna, vägstädning kräver särskild utbildning i vägsäkerhet. Vassa och farliga saker som glasbitar, sprutor och liknande bör en vuxen ta hand om. Ni tar själva hand om det skräp ni samlat in. Sortera ut förpackningar till återvinning så långt det är möjligt. Resten tar ni hand om som ert ordinarie avfall. Skolor och förskolor som har svårt att bli av med allt det insamlade avfallet kan få det hämtat. För att få hämtning ska ni anmäla det till Lena Borg – gärna redan när ni bestämt datum för ert skräpplockande.

Var med du också i kampen mot skräpet! Vi Håller Rent är också ett bra tillfälle att arbeta pedagogiskt med frågor som nedskräpning, återvinning och konsumtion. Tillsammans visar vi att nedskräpning är onödigt och fel!

Anmälan till Håll Sverige Rent ska vara inne senast 2016-04-02 för att ni ska få gratismaterial.