Dagverksamhet Ekdungen

Ekdungen

Dagverksamheten Ekdungen drivs i kommunal regi på Ekerö. Verksamheten riktas sig till personer med demenssjukdom som fortfarande bor i ordinärt boende.

Man kan ansöka om dagverksamheten via kommunens biståndshandläggare.

Dagverksamheten samt resan till och från Ekdungen är avgiftsfri. Resorna sker med taxi. Endast kostnad för lunch. Maten tillagas på Ekgårdens Äldreboende och hämtas dagligen till Ekdungen. Personal äter tillsammans med gästerna.

På Ekdungen möts du av engagerad, välutbildad och kunnig personal med specialkompetens i demensproblematik. Varje gäst får en kontaktman som behjälplig under vistelsen.

Vi använder oss av genomförandeplan, levnadsberättelse, kvalitetsregister BPSD( beteende mässiga och psykiska symtom vid demens) för att ge personcentrerad bemötande. Personalen ger stöd till anhöriga/närstående i olika situationer.

Syftet är att skapa struktur och meningsfull vardag. Det gör vi genom trygghet, social samvaro, stimulera sinnen och se den enskilde individen. I en välkommande och trivsam miljö fokuserar vi på nuet, med skratt och glädje.

Nyheter

 • 2017-04-13 Ekdungen

  Datum vi har stängt under våren

  Långfredag 14/4 och Annandag Påsk 17/4 1:a Maj, Kristi himmelfärdsdag 25/5 Nationaldagen 6/6 och Midsommarafton 23/6

 • 2017-03-27 Ekdungen

  Välkomna på anhörigträff 24 april

  Vi på Ekdungen bjuder in till en anhörigträff 24 april. Make/Maka välkomnas mellan 13-15.  Vi samlas utanför Ekdungen...

 • 2017-03-03 Ekdungen

  Besök av hundpatrullen

  Besök av Emma och Malin från hundpatrullen, samt hunden Wilma varje Onsdag.

Visa alla nyheter