Bryggan

bryggan arbetsbild data broderi

Bryggans dagliga verksamhet erbjuder arbete inom hantverk, media och olika former av legoarbeten. Avdelningarna har ett nära samarbete och flera av arbetstagarna arbetar på flera av avdelningarna. Målet med verksamheten är att erbjuda arbetstagarna en meningsfull och utvecklande arbetsdag under trygga och förutsägbara former. Hos oss får arbetstagarna delta i en arbetsgemenskap och tränar sig i det sociala samspelet. Arbetsuppgifterna har en tydlig struktur och arbetstagarna har hela tiden pedagogiskt stöd av vår personal. Arbetsuppgifterna är anpassade utifrån arbetstagarnas olika behov, förutsättningar och förmågor.

 pictogrambilder över arbetsuppgifter

Arbetsuppgifter

Beställargruppen

Beställargruppen arbetar bland annat med enklare montering, paketering och kuvertering på uppdrag från olika företag. Vi arbetar både med återkommande kontinuerliga uppdrag och med korta engångs uppdrag. Vi tar oss an uppgifter som vi bedömer som intressanta och utvecklande för våra arbetstagare.

Mediagruppen

Mediaavdelningen arbetar med fotografering samt text- och bildhantering. Vi producerar tidningen "Eklövet" som vi ger ut 6 gånger per år samt skapar olika pappers produkter så som kalendrar och julkort.

Hantverksgruppen

I hantverket arbetar vi med olika former av textilhantverk. Vi väver mattor och dukar, broderar och syr kläder, mössor och väskor. Vi tovar ull och skapar diverse prydnader. Ibland får vi ull får Högbygårdsverksamhet. Vi vill att det arbete vi utför ska ha en hög kvalité och vi har inte några krav på att arbetet ska ske i en viss takt.

 bryggan arbetsbild vävning

Vilka riktar vi oss till

Verksamheten riktar sig till vuxna personer med intellektuella funktionsnedsättningar.

 

Vilket stöd erbjuder vi

Vi erbjuder ett individanpassat stöd som syftar till att arbetstagarna ska kunna utföra sina arbetsuppgifter så självständigt som möjligt.