Uppleva och göra

Få platser i Sverige har en sådan spännande och lång historia som Ekerö kommun. Här har avgörande kapitel i Sveriges historia skrivits under mer än tusen år. Ekerö är en grön oas, som ligger på ett antal öar i Mälaren. Utöver våra två världsarv – Birka med Hovgården och Drottningholmsområdet – kan vi med stolthet erbjuda ett rikt utbud med andra sevärdheter och aktiviteter. Och allt detta i samklang med en sagolik natur. Ekerö är platsen för äventyr och upplevelser men också för rekreation och eftertanke.

Två ishallar, idrottsplatser, skidbacke, golfbanor, ridhus, kulturhus, Ekebyhovs slott, fritidsgård, bibliotek och kulturskola är några anläggningar där ekeröborna kan ses och bedriva olika aktiviteter. Nästan 50 olika idrotter och andra aktiviteter kan barn och ungdomar välja på för sin fritid som drivs av ett mycket aktivt och engagerat föreningsliv. Vi fyller successivt på med olika aktiviteter på hemsidan. Välkommen att ta del av detta - vi vill också gärna ha tips på aktiviteter som inte finns med på dessa sidor.

Nyheter

Visa alla nyheter

Evenemang och utställningar

2017-03-24

Sagostund på biblioteket!

Kom och följ med ut i sagans värld och träffa Bockarna Bruse, Guldlock och alla andra som bor i sagans skog. Vi sitter tillsammans på sagomattan i vårt sagorum. För barn från 3 år, småsyskon får oc...

Fler evenemang