Nationaldagen på Drottningholm 6/6 2016

Missa inte årets nationaldagsfest i Drottningholms slottspark.
Ett fullspäckat program med paradorkester, artister, ansiktsmålning, pyssel, konserter och tal. Packa picknick korgen och kom och fira nationaldagen med oss i Drottningholms slottspark. Läs om programpunkterna nedan och om Isa som kommer och sjunger för oss den 6 juni. Varmt välkommen!

Dagens programpunkter:

10.30 och 11.30 Slottskapellet med Ekerö Kulturskolas elevkonserter.

13.00 Konsert med musikskolan Lilla Akademien.

11.00–16.00 Full aktivitet på Teaterplan: Drottningholms Slottsteater dukar ett spännande smink- och pysselbord för en liten avgift. Den som vill kan bli sminkad i bästa 1700-talsstil, måhända till prinsessa eller kanske till katt. Det gäller att göra sig fin för den stora nationaldagsparaden.

12.45 Nationaldagsparaden tågar iväg tillsammans med Stockholm Pipe Band och Färingsö och Träkvista sjöscoutkårer i täten.

13.00-14.30 Nationaldagskonsert

Ekerö kommun bjuder på en festlig och svängig nationaldagskonsert. På scen ser vi Isa, Stockholm Pipe Band, elever från Ekerö Kulturskola och Ekerö Gospel!

Ekerös kommunalråd Adam Reuterskiöld håller högtidstalet, och tillsammans sjunger vi nationalsången.

 

10.00-16.30 Drottningholms Slott är öppet för visning

11.00-16.30 Kina slott är öppet för visning. I år kan man gå på bildjakt i Kina Slott, och även få tips på 1700-talslekar att leka i parken.

Drottningholms Slottsteater firar 250 år och öppnar säsongen extra festligt. Det bjuds på femminuters opera för stora och små i Teatertältet, spännande musikaliska överraskningar i Dejunérsalongen och i parken och finalen är jubileumskonserten 1766 i den anrika teatersalongen kl 16, med Elin Rombo och Drottningholmsteaterns orkester under ledning av David Stern. Biljett till konserten kan hämtas helt gratis i Dejunérsalongen från kl 13. Men vänta inte för länge, antalet platser är begränsat!

 

Läs mer om programmet här:

Nu finns programmet för Nationaldagen 2016 att ladda ner 

eller

www.dtm.se 

www.kungahuset.se