Öar utan gränser

I projektet Öar utan gränser samverkar Ekerö kommun och det civila samhället för att välkomna nyanlända mälaröbor, skapa mötesplatser och underlätta för delaktighet och gemenskap i lokalsamhället. 

På den här sidan finner du information om vad civilsamhället och kommunen gör för att välkomna nyanlända. Du kan anmäla dig som frivillig, komma med synpunkter, eller gå med i vårt nätverk för engagemang.

Nyheter

 • Öar utan gränser Riccard Slettengren Badiali Ekerö kommun nätverk integration inkludering 2017-09-01 Omsorg och hjälp | Uppleva och göra | Öar utan gränser

  Höstens första nätverksmöte med Öar utan gränser

  Välkommen till höstens första nätverksmöte med Öar utan gränser, den 4 oktober mellan kl. 19.00 och 22.00 på Ekebyhovs slott. Under mötet kommer vi bland annat: 1. Ta del av senaste nytt om situationen för människor på flykt i världen, i Sverige och på Mälaröarna. 2. Lyssna till personliga erfarenheter av att komma till Sverige som flykting. 3. Höra om aktuella projekt som är på gång i Ekerö kommun.

 • 2017-08-28 Omsorg och hjälp | Info | Öar utan gränser

  Utmärkelse till ideella föreningar/organisationer

  Socialnämnden delar ut en utmärkelse till ideella föreningar/organisationer som aktivt arbetar för medmänniskor som...

 • 2017-06-14 Öar utan gränser

  Bris och Ekerö i avtal om stöd till barn som flytt

  Ekerö kommun och Bris (Barnens Rätt i samhället) kommer att samarbeta för att stärka nyanlända och asylsökande barns psykiska hälsa. Målet är att förbättra barns och ungas psykosociala mående.

Visa alla nyheter

Aktiviteter utan gränser

2016-06-08

Torsdagar med Färingsö församling på Sundsgården mellan kl.16.00 och 18.00.

Onsdagar på Sundsgården mellan den 8 juni och den 31 augusti 2016, kl. 16.00 och 18.00 Snickra, öva på svenska eller engelska, baka, sticka eller sjung! Du kan delta på en aktivitet eller gå mellan aktiviteter och prova flera. Vid 17.30 avslutar vi med att fika.

Fler evenemang