Ekebyhovsbacken Integration Öar utan gränser nätverk

Nätverk

I Ekerö kommun finns ett nätverk i civilsamhället för volontärer och representanter för föreningar som engagerar sig för nyanlända eller vill göra det framöver. Tillsammans har vi skapat en plattform där engagerade personer kan mötas, utbyta erfarenheter och organisera och samarbeta kring initiativ för att välkomna nyanlända.  

Nästa nätverksmöte äger rum den 4 oktober kl. 19.00-22.00 på Ekebyhovs slott. Under mötet kommer vi:

  • Lyssna till ett föredrag med  Maria-Pilar Reyes på temat ”Från utblottad flykting till författare av länsstyrelsernas nationella rapporter till regeringen, och medlem i regeringens delegation i FN Vad har mitt föreningsengagemang betytt för den utvecklingen?”.
  • Ta del av senaste nytt om situationen för människor på flykt i världen, Sverige och på Ekerö. UNHCR släppte i somras en ny rapport som beskriver situationen för de 65,6 miljoner människor i världen som är på flykt. Du kan läsa den i sin helhet här.
  • Ta del av erfarenheter från två pilotprojekt. 1. Om en gemensam utbildningssatsning med Telia och Rädda barnen där ensamkommande ungdomar erbjuds att lära sig mer om programmering. 2. Om en ny interaktiv naturkarta som ska testas med en grupp ungdomar på Lovö och ett gäng volontärer från Telia. Anna Augustsson berättar.
  • Höra hur BRIS projekt Tillsammans för barn som flytt fortskrider. Somaya Ghanem berättar.
  • Träffa Jeanette Andersson som berättar om sitt arbete i kommunen med att bygga upp ”ett program för fortsatt samhällsorientering för nyanlända”.
  • Ta del av erfarenheter från EBO-nätverket i Ekerö (ett nätverk som stödjer ensamkommande asylsökande ungdomar som fyller 18 år).

Klicka här för att anmäla dig till mötet.

Gå gärna även med i nätverkets facebookgrupp Välkommen till Mälaröarna!