2017-09-01 Öar utan gränser

Höstens första nätverksmöte med Öar utan gränser

Öar utan gränser nätverk Ekerö kommun Riccard Slettengren Badiali integration inkludering

Varmt välkommen till nästa möte med nätverket Öar utan gränser, den 4 oktober på Ekebyhovs slott mellan kl. 19.00 och 22.00. Anmälan dig till mötet genom att klicka här.

Under mötet kommer vi bland annat:

  • Ta del av senaste nytt om situationen för människor på flykt i världen, Sverige och på Mälaröarna. UNHCR släppte i somras en ny rapport som beskriver situationen för de 65,6 miljoner människor i världen som är på flykt. Du kan läsa den i sin helhet här: https://sverigeforunhcr.se/blogg/656-miljoner-pa-flykt
  • Lyssna till ett föredrag med  Maria-Pilar Reyes på temat ”Från utblottad flykting till författare av länsstyrelsernas nationella rapporter till regeringen och medlem i regeringens delegation i FN Vad har mitt föreningsengagemang betytt för den utvecklingen?”.
  • Ta del av erfarenheter från två pilotprojekt. 1. Om en gemensam utbildningssatsning med Telia och Rädda barnen där ensamkommande ungdomar erbjuds att lära sig mer om programmering. 2. Om en ny interaktiv naturkarta som ska testas med en grupp ungdomar på Lovö och ett gäng volontärer från Telia. Anna Augustsson berättar.
  • Höra om hur BRIS projekt Tillsammans för barn som flytt fortskrider. Somaya Ghanem berättar.
  • Träffa Jeanette Andersson som berättar om sitt arbete i kommunen med att bygga upp ”ett program för fortsatt samhällsorientering för nyanlända”.
  • Ta del av erfarenheter från EBO-nätverket i Ekerö (ett nätverk som stödjer ensamkommande asylsökande ungdomar som fyller 18 år.

Har du ett ämnen du vill ta upp? Maila då till utvecklingsledare Riccard Slettengren Badiali riccard.slettengren@ekero.se