Praktiksamordning

Arbetsmarknadsavdelningen samverkar med näringslivet i Ekerö kommun, föreningar, ideella organisationer och andra aktörer och myndigheter för att hjälpa och stödja invånare i Ekerö kommun som står utanför arbetsmarknaden.

Socialt hållbart samhälle

Vi arbetar utifrån övertygelsen om att arbete med egen försörjning är nyckeln till ett hälsosamt och socialt hållbart samhälle och att praktik, en yrkesintroduktion, att få prova på och lära sig ett yrke, få erfarenhet och kunskap om det kan vara steget in på arbetsmarknaden.

Praktik - även en möjlighet för arbetsgivaren

Praktik förbättrar personens möjlighet att få arbete och kan underlätta för arbetsgivaren att anställa. Arbetsgivaren som tar emot, introducerar och lär upp personen på arbetsplatsen betalar ingen lön, men ansvarar för att det finns handledare på arbetsplatsen.Praktiksamordnaren arbetar med att ta fram praktikplatser utifrån olika önskemål, behov, erfarenheter och förutsättningar som både arbetsgivare och de personer som önskar få praktik har.

Vill du som arbetsgivare erbjuda praktik?

För mer information samt för att anmäla intresse är du välkommen att kontakta Ekerö kommuns praktiksamordnare.

Hanna Helsing, praktiksamordning

Telefon: 08- 124 571 00

E-post: hanna.helsing@ekero.se

Matchning

Praktiksamordnaren matchar arbetsgivares behov och förväntningar mot personens erfarenheter, kompetenser och önskemål vilket medför att praktiken blir ömsesidig. Det ska vara ett tydligt syfte och mål med praktiken.

Under tiden en person är ute på en arbetsplats så sker en kontinuerlig uppföljning av placeringen och den planering man kommit överens om.

 Sommarpraktik

Här finner du information om sommarpraktik för ungdomar.