Sång och kör

Bild på en sångerska

Är du intresserad av att sjunga, så har vi flera olika kurser du kan välja mellan.

Sång.

Rösten! - Ditt eget instrument

På ett lustfyllt sätt med sång i mindre grupp lär du dig att ta hand om och utveckla din röst genom att öva sångteknik, stämsång, uttryck och scennärvaro.

Vi framtäder i olika sammanhang och har "brytveckor" där du får möjlighet att gå på flera längre lektioner och bland annat fördjupa dig i improvisation, uttryck, mickteknik, notläsning, låtskriveri och sångteknik. Vi sjunger allt från pop, soul, visa, musikal, gospel till mer klassisk musik.

För dig som är 9-19 år.

Kör

En gång i veckan tränar vi i kör bland annat gehör (det vill säga, att hitta rätt ton), uttryck, improvisation, samt att lyssna på varandra och att sjunga i stämmor. Du får också öva sångteknik, så att du lär dig att använda din röst rätt. Du kommer att få möjlighet att sjunga solo. Vi framträder i olika sammanhang och sjunger olika musikstilar såsom visa, pop och klassiskt.

För dig som är 7-19 år.

Soul/gospel-kör

Skulle du vilja vara med i en svängig kör som sjunger "souliga" låtar i stämmor? Då är denna kurs helt rätt för dig. Här får du tillsammans med dina körmedlemmar lära dig mer om uttryck, sångteknik, klangfärger och gehörsträning. Här lär du dig allt på gehör (inga noter) och lär dig att lyssna in och anpassa din stämma till körens gemensamma röst. Du kommer även att få möjlighet att sjunga solo. Vi uppträder i olika sammanhang och fokus kommer att ligga på att det ska vara lustfyllt att sjunga!

För dig som är 14-19 år.