Sommarpraktik/Feriepraktik 2017

Frågor och svar till dig som fått en feriepraktikplats 2017

Obligatorisk introduktionsdag 14 juni 

Välkommen på introduktionsdag, onsdagen den 14 juni klockan 16:30 

Plats: Erskinesalen, Ekerö kulturhus bredvid Biblioteket i Ekerö Centrum

Kul att du vill söka feriepraktik genom Ekerö kommun!

Ekerö kommun kommer 2017 att erbjuda ett antal feriepraktikplatser för Ekerö kommuns ungdomar. Platserna är inom kommunens verksamheter och på olika företag i - och omkring Ekerö. Antal platser är begränsade så sök eget sommarjobb för att få större chans till arbete i sommar! 

Du blir anställd på det företag eller kommunal arbetsplats som du blir tilldelad. Det är även de som betalar ut din lön.

Ekerö kommun vill även främja entreprenörskapet bland yngre och erbjuder platser till Roligaste Sommarjobbet, där du får möjlighet att starta ett företag och förverkliga en affärsidé, under handledning av unga entreprenörer. Du får även ett startbidrag på 2500 kronor. 

Feriepraktik och entreprenörskapsutbildning avser ungdomar som går ut årskurs nio, eller går ut första eller andra året på gymnasiet under skolårets vårtermin, eller som inte har någon skolplacering och är född 1999, 2000, 2001. Feriepraktik och entreprenörsutbildning riktar sig även till de ungdomar som läser något utav gymnasieskolans introduktionsprogram och går första eller andra året på introduktionsprogrammet.

Ungdomen ska vara folkbokförd i Ekerö kommun,  ha uppehållstillstånd eller AT-UND beviljat, undantag från kravet på arbetstillstånd. Skicka in LMA-kortet till
Feriepraktik, Ekerö kommun
Box 205, 178 23 EKERÖ